Over ons

Historie

Blue Voice werd in 1976 opgericht als jazzkwintet. Sindsdien is de band een graag geziene en gehoorde gast geworden op vele podia. Op talloze plaatsen werd opgetreden, variërend van jazzclubs, theaters, café’s, culturele manifestaties, (grote) festivals tot feesten, jubilea en openluchttheaters. Bijzonder was een speciaal Sinatra-programma met de bekende dichter Jan Kal. Ook werden de grotere podia aangedaan, zoals De Melkweg en het Bimhuis in Amsterdam, alsmede jazzclubs en festivals in België en Duitsland. In eigen beheer werden 2 cd’s gemaakt.

Bezetting

Begonnen werd als een origineel bebopkwintet met trompet, sax, piano (later ook fender rhodes), bas, drums. Er waren relatief weinig wijzigingen, alleen sax en drums gaven nog wel eens andere gezichten. Na het afzwaaien van trompettist Ebe van der Meer, ging Blue Voice verder als kwartet en toen 4 jaar geleden saxofonist Jan Gerritsen afscheid nam kreeg daarna de huidige bezetting vorm.

Blue Voice bestaat nu uit:

Miquel Padros, dwarsfluit

Casperd Schuppert, saxen,

Peter Uil, basgitaar  

Jan Willem ten Brinke, drums  

André Smit, keyboards en leider

Muziek

Vanaf het begin viel Blue Voice op door een aparte en veelzijdige stijl, een aanstekelijke mix van jazz, funk, latin, blues en soul, met veel eigen bewerkingen en composities van André. Door de afwisseling in het repertoire kan de band dan ook op allerlei plaatsen worden ingezet.